Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Terug naar overzicht

Human Centric Lighting via wolkenplafonds

Human Centric Lighting voor echte biodynamische verlichting

In ruimtes waar niet voldoende natuurlijk licht kan komen, biedt Human Centric Lighting een uitkomst. Deze lichtoplossing helpt mee om een gezonde omgeving te creëren. Maar wat is Human Centric Lighting precies? En hoe kun je plafondverlichting en Human Centric Lighting met elkaar combineren om het nuttige met het aangename te verenigen.

Wat is Human Centric Lighting

Human Centric Lighting speelt een belangrijke rol in het creëren van een gezonde werk- en leefomgeving. De juiste hoeveelheid, intensiteit en soort licht heeft een belangrijke invloed op de alertheid, vermoeidheid en het concentratievermogen van de personen in een ruimte. Gebrek aan voldoende licht in een ruimte, heeft als resultaat dat de mensen in deze omgeving minder productief kunnen leren en werken. Om dit te voorkomen is Human Centric Lighting ontwikkeld: een verlichtingssysteem waarbij de mens centraal staat.

Hoe werkt Human Centric Lighting

Bij Human Centric Lighting, ook wel bekend als biodynamische verlichting, wordt het licht afgesteld op de behoeften van het menselijk lichaam. Daarbij wordt uitgegaan van het 24-uurs ritme van de zon en hoe deze ons functioneren beïnvloedt. Met andere woorden: de biologische klok van de mensen in de ruimte vormt de basis voor de kleur, intensiteit, richting en tijdsduur van het licht. Dit is ook de reden dat Human Centric Lighting ook wel biodynamische verlichting wordt genoemd.

Plafondverlichting met biodynamische verlichting

Het gebruik van Human Centric Lighting heeft dus meerdere voordelen. Maar wist je ook dat het mogelijk is om Human Centric Lighting te combineren met fraaie fotopanelen? Zo ontwikkelt OpenCeilings™ ledpanelen met daglichtverlichting, waarbij een fotopaneel ervoor zorgt dat het lijkt alsof je naar een raam kijkt. De haarscherpe designs zorgen voor een levensechte ervaring, die de structuur van een dakraamkozijn nabootst. Het biodynamisch licht dat uit dit ‘dakraam’ komt, verandert automatisch op basis van de zonsopkomst en zonsondergang.

Breng buiten naar binnen

Het wolkenplafond van OpenCeilings brengt het fijne buitengevoel naar elke binnenruimte, met levensechte fotografische illusies. Hierdoor krijgen ruimtes een ruimer en open karakter. Zo zorgt een wolkenplafond bijvoorbeeld voor een unieke uitstraling van ontvangsthallen of kantoorruimtes. Maar een wolkenplafond is ook een handige manier om te komen tot vergaderruimtes met een inspirerende uitstraling, waarin iedereen zich bovendien goed kan concentreren. Zo zorg je met biodynamische verlichting voor een goede focus van uur tot uur met de uitstraling van een stukje natuur!

Benieuwd naar de mogelijkheden van wolkenplafonds met Human Centric Lighting? Bekijk dan de productpagina van OpenCeilings of neem contact met ons op. We denken graag met je mee!

Wilt u meer weten over de mogelijheden? Neem dan contact met ons op.

Contact